090629/30-isch

Oh shit! En dryg vecka sedan jag skrev sist.

En kort sammanfattning då:
Onsdag = Åka till Askim med Ninni, äta jordgrubbar med grädde och ta pinup-bilder... I rest my case.
Torsdag =
Sticky Fingers, alkoholkonsumtion, energiskt dansande och en allvarligt stukad vrist.
Fredag = Kryckor, "tyck synd om mig"-gnällande, ensam hemma med lillebror (=uppassning...) och glass.
Lördag = Exakt samma som fredag. Typ. Och en pizza på det.
Söndag = Exakt samma som fredag och lördag. Inklusive pizza-resterna.

Måndag = Veterinären med Iris för diverse ändamål, stan med mamma, boka tid hos tatueraren, besöka blivande skolan, hämta Iris hos veterinären, få en fruktansvärd huvudvärk, inse att blogg inte blivit uppdaterad på en vecka, få ännu mer huvudvärk, vilja sova men måste uppdatera bloggen... Again, I rest my case.


Så med detta sagt; God natt!

På promenad.

Passade på att låta Iris gå ut på promenad för första gången på landet i helgen. Gick hur bra som helst!



Lite skraj blev hon tillslut, och försökte gömma sig :)

Idag ska jag in till stan för att kolla på ett par skor jag drömt om ett tag. Måste bara ha dom! Ska dessutom till Hisingen igen, var ett tag sen sist. Måste ju träffa min jobbcoach innan hon går på semester :)


Hörs senare!
xoxo

090622

Midsommar är väl helt underbart?



Hur kan det inte vara underbart med sill och potatis, jordgubbar och grädde, kubb och brännboll. Hur kan det inte vara underbart? Svensk sommar när den är som bäst.


Nu ska jag baka :)

Glad midsommar!

Nu drar jag till landet, och kommer inte tillbaka förrens imorgon! Ska äta en massa sill och färskpotatis, och umgås med familjen!

Ha en bra dag, alla!

Counting flowers on the wall.

En sån helg. Spelningen i fredags var hur bra som helst! Mindre bra var det att varenda kotte i lokalen fick världens energikick och hoppade kors och tvärs in i folk. En kille var så glad att han gång på gång hoppade in i mig, och detta var innan förbandet ens börjat spela. Då höll jag på att hamna i slagsmål.

Inget hände dock, han såg väl på mig att jag inte var rätta personen att bråka med... *harkel* Då hade han gått hem med en näsa mindre... *harkel*

Blev ingen utgång efteråt. Både jag och Tina fick våra fötter sönderhoppade, och söndertrampade. Mindre kul. Blev inte att jag tog så mycket kort heller. Tina tog desto fler, och så fort jag fått lägga vantarna på hennes bilder slänger jag upp dom här :)

Jag har äntligen skannat in min tatueringsskiss. Gjorde färdigt den för typ 2 månader sen kanske, men har inte orkat skanna in skiten innan. Tyvärr så kunde man knappt se något på skissen. Dumma jag trodde att man kunde skanna in en blyertsskiss, men det gick ju så klart inte. Så jag gjorde en kollageliknande skiss i Paint.net istället. Så, as promised, här är min färdiga skiss! :)


Fan, detta kommer bli hur bra som helst! De tre blommorna på rad är däremot lite större än vad jag tänkt ha i verkligheten. Sen har jag inte bestämt mig för om jag ska fortsätta på black and grey-temat, eller om jag faktiskt ska våga mig på att färga blommorna. Rosa tänkte jag i så fall. Vad tror ni?

Nu: Promenad med hundarna.
Sen: Städa, ringa veterinären, städa. Städa.

BR istället för RB.

Big whop, jag laddade aldrig min kamera igår. Därför tog jag aldrig heller några kort. Ni får nöja er med dessa så länge.


Bild 1 & 2 visar hur mitt hår såg ut innan klippningen. Schletet och jävligt, alltså. Bild 3 är tagen direkt efter att jag klippt mig. Notera att jag har samma kläder på mig. Snacka om stor variation i garderoben, med tanke på att bilderna är tagna med nästan 5 månaders mellanrum. Bild 4 togs igår morse, och detta är då den nya färgen.

Ikväll är det Trädgårn och Björn Rosenström som gäller för mig!
Därför måste jag nu ladda min kamera.
Jag lovar!


Nu: Fixa, promenera, handla, städa osv...
Sen: Fixa igen, Trädgårn, party!


Chocolate dreams.

Lyckat värre så dog min kamera i måndags precis när jag skulle knäppa "före"-bilderna. Så jag får leta fram någon annan bild där man ser mitt hår hyffsat. Ville dessutom vänta med att visa min nya frilla tills att jag färgat det, och det har jag gjort nu. Ska bara ladda kamerahelvetet, så slänger jag upp lite fräscha bilder :)

Bakade riktiga Amerikanska cupcakes igår, och fy fan vad lyckade dom blev! Har aldrig ätit godare kan jag tala om. Tyvärr hade jag inte tillräckligt med phillycheese hemma till frostingen, så det räckte knappt till hälften. Och då hade jag ändå ett sjukt snålt lager på.



American cupcakes with frosting and strawberries.

Cupcakes, 12 st:
160 g baksmör
2 dl socker
2 ägg
1½ tsk äkta vaniljsocker
1 dl + 2msk mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
80 g hackad chocklad, med smak

Cream cheese frosting:
200 g Philadelphiaost
100 g mjukt baksmör
1 paket florsocker
1 citron, saften

How to:
Sätt ugnen på 200º.
Smält smöret på medelvärme, och låt svalna en stund.
Vispa smör och socker riktigt poröst.
Vispa i äggen ett i taget.
Rör sakta i vaniljsocker och mjölk.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao för sig.
Vänd försiktigt ner i smeten, vispa inte!
Fyll formarna till hälften, och strö över chockladen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Vispa smör, florsocker och citronsaft fluffigt.
Blanda i Philadelphiaosten.
Kladda på, bara!
Färdigt :)

Receptet på cupcakesen hittade jag här, ändrade lite småsaker bara. Men det är bara för att jag inte är den som är den :)

På väg!

Ska iväg till frissan nu!
Före och efter-bilder kommer sen!


Ciao!

Så sant, så sant.

Variationer på Murphy's lag..

- En sak som verkar omöjlig att misslyckas med, misslyckas oundvikligen.
- Om allting tycks gå som smort, kommer det snart visa sig att man glömt någonting.
- När man har möjlighet att välja mellan två köer, väljer man den som tar längst tid.
- Ju mer man försöker undvika att lägga sig i något, desto värre blir det.


..eller "Lagen om alltings jävlighet"

- En smörgås som faller ner på golvet, landar alltid med smörsidan nedåt.
- Det som börjar bra slutar oftast dåligt, och det som börjar dåligt slutar oftast med katastrof.
- Ju mer man hoppas på något, desto mindre är chansen att det inträffar.
- Det som verkar lätt är svårt. Det som verkar svårt är omöjligt.
- Om det regnar, så ösregnar det.


Källa & Bild


With great vengeance and furious anger

Blev Pulp Fiction igår. Det kan mycket väl vara en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. Så säger iofs jag om rätt många filmer, men när det gäller Tarantino-filmer så menar jag det verkligen. Älskar i princip allt han gjort!

Efter att filmen tagit slut igår, runt ett-tiden, så var det egentligen dags för sängen. Men jag blev så plötsligt grymt kalaspigg och partysugen. Så det blev att jag totalt flippade ur med min make-up. Det brukar sluta så...



Så här kul har jag alltid när jag leker med sminklådan :)
Lite kul kuriosa: Jag blev inte "trött" förrens strax innan tre i morse...

I morgon ska jag äntligen klippa mig! Blev lite osäker på hur först, jag hade ju en bestämd frisyr i tankarna som jag inte ville avslöja, men jag kom fram till att det inte funkar till mitt hår. Har alldeles för tunnt babyhår för att kunna ha en sån frisyr, vilket är synd för jag hade nog passat grymt bra i den. Men den frisyren jag har bestämt mig för nu är inte helt olik, dessutom tror jag att den funkar på mitt tunna hår. Vi får väl se, vi får väl se.


Nu: städa...
Sen: familjen kommer hem!

In your face!

Nationaldagen idag ja. Trevligt.


Har varit inne i stan idag och kollat på fotboll på Heden med Ninni, Tina och Patrik. Jag och Ninni körde soldansen även idag, och tror ni inte att solen tittade fram? Vi är grymma som få! :)

Jag och Ninni våldgästade även Vänsterpartiets lilla valbord (stackarna fick ingen valstuga...) och stal varsin pin som vi så stolt bar omkring på. Dvs. flashade den i ansiktet på att Nationaldemokrater som fjantade omkring och delade ut flygblad. Hah! In your face!

Sen gick jag och Tina till Brasserie Lipp och åt varsin köttbit med ett glas vin till. Riktigt gott! Jag fick värsta komplicerade rätten; Entrécote med  potatis och valnötskaka, morotspuré, glacerade morötter och steksky eller något. Sen en massa goda och fina "dekorationer" till. Kakan var precis som en råraka, fast skuren som en tårtbit. Vattnas fortfarande i munnen på mig! :)


Nu: kolla film och käka godis.
Sen: kolla ännu mera film. Och äta popcorn.
Ännu senare: sooooooooova!


Liten har blivit stor.

Idag har jag kommit fram till att min lilla bäbis ska få börja gå ut. Det har inte varit ett helt lätt beslut, hatar tanken på att hon kan komma till skada. Men faktum är att hon inte passar som en innekatt. Hon har alldeles för mycket jagande i sig. Så nu har jag börjat vänja henne vid att ha halsband, något hon än så länge inte är superglad för. Hon jamar och åmar sig. Ser sjukt kul ut, men man får inte skratta ^.^


Mammas lilla tös har blivit stora damen! <3


Nu: duscha och fixa håret.
Sen: till kusinens student.

And we all die young.

Har precis kollat på båda Young Guns filmerna med familjen. Riktigt bra filmer, tycker jag allt.

I tisdags hade jag och Ninni lite fiesta här hos mig. Vi drack måskitos (läs: mojitos), åt vindruvor och käkade Hello Kitty-glass. Sen dansade vi en soldans för att solen skulle visa sig, och kan ni tänka er; den gjorde det tillslut! Så fick vi lite färg på köpet också!


Detta ska vi snart göra om, fast då skippar vi måskitosarna. Vi ska pröva margaritas eller daiquiris istället! :)


Nu: promenad med hundarna.
Sen: soooova!

As promised.




Moskitos!

Dra mig baklänges in i fågelholken!

Jag har lagt in bilderna i datorn nu, men jag orkar ta mig fan inte lägga upp dom här ikväll. Slå mig om ni vill, men jag lovar, lovar, lovar att bilderna kommer upp tidigt imorgon. Klockan är trots allt snart halv tolv, och jag är långt ifrån färdig med allt jag ska hinna med innan jag kan gosa med min kudde.

Imorgon kommer nämligen Ninni hit. Vi ska dricka moskitos och sola. Förhoppningsvis! Fuck you, solen, om du inte visar dig! Hurvida moskitosarna är alkoholfria eller inte låter jag vara osagt...


Natti natti!

Nothing yet...

Jag har inte lagt över bilderna än, nej. Kolla hos Ninni om ni är nyfikna, och inte kan vänta tills ikväll. Jag har nämligen legat ute och stekt hela eftermiddagen med lillbruschan.
Så jag har inte haft tid.

Ändå har jag tid att skriva detta. Märklich.

Haircut eller papercut?

Kom hem rätt så sent igår, och då hade jag ingen ork att lägga in några bilder. Har inte haft tid nu på morgonen heller, jag har faktiskt ett liv! Yeah right... Får fixa det senare under dagen...

Snart ska jag göra något helt wild & crazy. Säg det inte till någon. Men jag ska klippa mig! Bara Ninni vet hur, och det kommer verkligen att bli wild & crazy. Men det blir inte förrens nästa vecka. Fram tills dess är mina läppar förseglade.


OCH DINA OCKSÅ, NIN! ;)

RSS 2.0